Според допитване, проведено от портала Save The Student, 5 процента от студентките във Великобритания не се притесняват да плащат с натура. От тях 11% вършат това, за да не изхвърчат на улицата. 

Студентките стават модели пред уебкамери, стриптизьорки и дори проститутки. Друг тип за заработка е да си намериш "татенце". Запознанства от този тип става през специални сайтове, като Seeking Arrangement. Предложенията за предлагане на стая за секс, вместо наем, понякога се публикуват дори до общодостъпните сайтове за безплатни обяви.

"Работата ми на половин работно време в магазина не покриваше наема ми. Майка ми също не беше в състояние да ми помогне. Отначало ми беше неловко да искам пари от "татковците", но след това страхът ми отмина. Та това си е бизнес и няма място за емоции", признава студентка.

"През нощта правя откровени фотосесии. Всяка снимка продавам през интернет, понякога взимам и по 50 лири за снимките и то само за една нощ. На тях се вижда само част от лицето ми, не искам да ме разпознаят", признава друго момиче."Не ми стигаха пари дори за храна, трябваше да търся непрекъснато пари от приятели. След това се устроих в стриптийз клуб и започнах да заработвам и по 300 лири на нощ. По време на празници тази суме се увеличава многократно. Сега вече имам какво да ям и дори мога да си позволя чанти Louis Vuitton или Chanel""Бяхме в Барселона с приятели. В бара се запознах с 50-годишен мъж, който ми предложи връзка. Трябваха ми хари за наем и джобни. Той беще идеален. За две - три срещи на месец ми плаща около 1500 - 2000 лири на месец", гласи друг потресаващ разказ.

Превод БЛИЦ