Значителната разлика от 372 гласа в полза на Брекзит се приема като предупреждение към Камарата на лордовете да не застават на пътя на народната воля чрез опит за блокиране на мярката, пише британският вестник The Daily Express.
В историческа нощ в Уестминстър, правителственият акт за задействане на процедурата за напускане на Европейския съюз успешно премина последното препятствие в Камарата на общините с 494 срещу 122 гласа.

Депутатът консерватор Джейкъб Рийз-Мог заяви: „Британският народ се изказа на референдум, Камарата на общините се съгласи в закон, а лордовете трябва да се съобразят“.

Министърът за Брекзит Дейвид Дейвис каза: „Станахме свидетели на исторически вот тази нощ – голямо мнозинство в полза на задействането на преговорите за нашето напускане на ЕС и силно ново партньорство с неговите страни членки. Сега е време всички да се обединим, за да постигне успех тази задача, която е на дневен ред пред нашата страна“. 

„Ако Камарата на лордовете не иска да се изправи срещу непреодолим обществен призив да бъде премахната, тя трябва да се задейства, да защити демокрацията и да прокара този закон“, коментира правителствен източник.