Мъж, обвинен в причиняване на смърт на жена от Ричмънд, Канада, преди повече от шест години, е екстрадиран от Европа, за да се изправи окончателно пред правосъдието, пише Castanet.

Ерджон Кашари беше арестуван наскоро в България и според съобщенията е задържан там, докато не бъдат премахнати ограниченията за пътуване, свързани с COVID, обяснява канадската медия.
 

Твърди се, че Кашари е бил зад волана на всъдеход Pontiac през юли 2014 г., когато е блъснал 36-годишната Кристи Махи, която е стояла с мотора си на кръстовището на "Рък Бейкър Уей" и моста на Динсмор.

Години по-късно той най-накрая бил обвинен в престъпна небрежност, причинила смъртта на Кристи, но отдавна напуснал Канада.

Появяват се кадри от българска телевизия, които показват, че Кашари е придружаван до полета към Канада във вторник.

Единствената грешка, която канадската медия допуска е, че всъщност Кашари е екстрадиран от Албания (името му също говори за албанския произход), а въпросното видео не е от летището в София, а от Тирана, както всъщност си и пише. Отвъд Атлантика обаче едва ли правят разлика между двете страни.Впоследзствие са уточнява, че той се е появил в Центъра за правосъдие във Ванкувър същия ден, като другата му поява е насрочена за четвъртък в провинциалния съд на Ричмънд.

Бащата на Кристи, Рон, се борил дълго и трудно да получи отговори от властите и в крайна сметка успял да върне шофьора, обвинен в причиняване на смъртта на дъщеря му, обратно в Канада, за да се изправи срещу обвиненията.

Рон каза пред "Ричмънд нюз" миналия месец, че „от шест години не съм се отказвал. Не можех. "

Решен да не забрави историята на дъщеря си, Рон, самият той мотоциклетист, собственик на Харли Дейвидсън, организира мото преход в името на Кристи всяка година от 2015 г.
Превод: БЛИЦ