Справочникът "Best in Travel 2009" състави класация на местата, където човек може да си открадне целувка на празника на влюбените.
В списъка с най-романтични места попадат класики като Париж, Рио де Жанейро, Ню Йорк, Венеция. Влюбените, които изберат Венеция, могат да си разменят целувки, докато плуват с гондола под Моста на въздишките. 
 Други от местата са подбрани по по-различни причини.  Град Хърши в щата Пенсилвания попада в Топ 10 като производител на прочутите шоколадови бонбони, известни като "Целувките на Хърши". Друга интересна дестинация е замъкът Бларни в Ирландия. Там посетителите могат да целунат Камъка на Бларни, за да се сдобият с дар за сладкодумие.

Казабланка, Мароко, пък е мястото, където се развива действието в едноименния филм, в прочута сцена от който Ингрид Бергман умолява Хъмфри Богарт да я "целуне като за последно". Градовете Кисимий във Флорида, САЩ, и Кисинг в Германия, попадат в Топ 10 заради самите си имена.

Място в справочника си е заслужила и Република Кирибати. Това е единствената държава в света, която е разположена едновременно в северното, южното, източното и западното полукълбо. Така ако в новогодишната нощ влюбените се намират в Кирибати, те могат да си разменят първите целувки за годината. /БЛИЦ