Харви Уайнстийн може да се отърве от едно от обвиненията срещу него, след като излезе лична информация на една от жертвите му. Според нея, сексът, за който тя твърди че е изнасилване, може да се окаже, че е бил по взаимно съгласие, съобщава „Дейли Мейл“.
 
Лусия Евънс обвинява холивудския продуцент, че я принудил да му прави орален секс в офиса му в Трибека през 2004 година. Но един от бившите ѝ работодатели извади на бял свят нейни лични съобщения, оставени на служебния ѝ компютър. „Съобщенията показват, че е било по съгласие, приятелски. Те предизвикаха разделение (в прокуратурата на район Манхатън), тъй като някои вярват, че обвиненията могат да отпаднат и това е проблем“, обясни източник пред „Ню Йорк Поуст“.
 
Засега обвинението на Евънс към Уайнстийн не е оттеглено от прокурорите.
 
Над 80 са жените, обвиняващи мастития продуцент в сексуално насилие, след статията в „Ню Йоркър“ през октомври 2017 година, в която за първи път се разкриха посегателствата на Уайнстийн. Въпреки това, делото срещу него се основава на жалбите на само три жени – Евънс и други две, които имат заповед за закрила, разпореждаща запазване на имената им в тайна.
 
Почти всички други обвинения са с ограничен статут, т.е. не са внесени в необходимия срок.
 
Преди няколко месеца Евънс сподели мотивите си да проговори за насилието на Уайнстийн: „В някакъв момент трябва да помислиш за доброто на човечеството, на жените“. Тя твърди, че продуцентът я е карал да прави секс с него, за да повиши шансовете ѝ да бъде избрана за филм по време на кастинг.
 
Превод и редакция: БЛИЦ