Компаньонка от Илинойс, изправена пред лишаване от свобода за кражба на милиони долари от приятеля си, е била арестувана от федералните власти във вторник, тъй като се твърди, че е получила незаконно заем в размер на 150 хиляди долара за облекчение по време на пандемията от COVID-19, преди да влезе в затвора.

34-годишната Лундберг е задържана ареста в Чикаго. За сега не са повдигнати нови обвинения срещу нея.

Лундберг, трябваше да започне да излежава присъдата си на 31 декември. Но в съдебния иск, подаден в понеделник, прокурорите поискаха от федерален съдия да отмени отлагането, като заяви, че тя е е излъгала в молби за федерален заем за защита на заплатите (PPP) и не е разкрила присъдата си за измама или че е щяла да започне да излежава 52-месечен затвор.

Заемът за защита на заплатата, който й бил отпуснат през септември, трябвало да бъде използван за запазване на салона за красота, притежаван от Лундберг, по време на пандемията COVID-19. Въпреки това тя похарчила парите за пътувания, електроника, облекло и законови сметки, твърдят прокурорите.

Лундберг беше осъдена на затвор миналата година след като източила близо 5,8 милиона долара за луксозни предмети на корпоративната кредитна карта на гаджето си.