Властите в Китай са регистрирали за последното денонощие 327 нови случая на заболяване от коронавирус, а 44 души са починали. Така общият брой на заразените достигна 78 824, а смъртните случаи вече са 2788, съобщи Държавният комитет по въпросите на здравеопазването и хигиената на Китай. Новите случаи в Китай са със 100 по-малко от предното денонощие, отбеляза Ройтерс.

В Южна Корея броят на заразените достигна 2022, след като бяха регистрирани 256 нови случая, съобщиха здравните власти на най-засегнатата от епидемията страна в света след Китай, предаде Франс прес. Повечето от новите случаи са в град Тегу, огнище на епидемията в Южна Корея, както и в съседната провинция Северен Кьонсан. Броят на починалите остава непроменен - 13 души.

Пациент в Нидерландия бе диагностициран с новия коронавирус. Това е първият потвърден случай на Ковид-19 в страната, съобщиха здравните власти, цитирани от Ройтерс. Пациентът е от южния град Тилбург и наскоро е пътувал в Северна Италия.

Междувременно нови пет случая на коронавирус бяха регистрирани в Швеция, с което общият брой на заразените в страната достигна 7, предаде ДПА. Трима от пациентите са се заразили извън скандинавската страна. Съседна Норвегия съобщи за три нови случая, два от които са свързани с Италия и един с Иран.