Жителка на Великобритания откри сестра си благодарение на коронавируса, пише The Sun.

32-годишната Тери дълги години издирвала сестра си Джоан, която след раждането си била дадена за отглеждане в приемно семейство. Тери опитала какво ли не: проучила базата данни на осиновените, ровила се в интернет, дори търсила помощ в различни предавания. Всичките й опити обаче се увенчавали с неуспех.

Благодарение на карантината, въведена в страната заради коронавируса, 32-годишната жена се сдобила с много свободно време. Заровила се в архивите на регистъра и на една от снимките забелязала жена, чиито черти приличали много на нейните.Тери бързо установила контакт с 51-годишната непозната във Фейсбук и разбрала, че тя е отгледана от приемно семейство. Съвсем скоро разбрала, че жената живее само на 8 км. от нея.

„Обадих й се. Обсъдихме всичко: имена, снимки, акт за раждане и много други неща. За половин час стана ясно, че тя е моята по-голяма сестра”, разказва Тери.

Първата им среща била в близкия парк. Тери отишла на мястото с другите си две сестри. Жените веднага намерили общ език.

„Искам да кажа, че никога не трябва да се отказваш. Преди 51 години мама е дала новороденото си момиченце на приемно семейство по ред причини. Тя е имала още седем деца и винаги ни е разказвала за нашата сестра”, споделя британката.

„Мечтата ми се превърна в реалност. Този вирус може да е истинска катастрофа, но ако не беше той, нямаше да имам толкова много време за търсене.Майка ни все още е жива и много се зарадва, че намерихме сестра ни”, добавя Тери.