Знаменитият анимационен филм на Дисни "Замръзналото кралство", появил се на екраните през 2013 година, стана толкова популярен, че предприемачите веднага пуснаха милиони кукли на героите от приказката. Сред тях е и принцесата Елза. 

Именно такава красива кукла американски родители от Хюстън са подарили на дъщеря си Емили. Куклата не само била много привлекателна, но и механическа: тя е могла да казва отделни фрази и даже да пее (на английски език). За целта е било достатъчно да се натисне съответното копче. 

Но.. в този свят всичко все някога се поврежда. След година-две куклата престанала въобще да реагира на натискането на копчетата (видимо батериите се изтощили, с смяната им не била предвидена в конструкцията на играчката). 

След известно време куклата изведнъж започнала да говори и да пее без никакво натискане на копчето. При това на испански език. 

Въпреки това, Емили, която много обичала своята кукла, никак не искала да се разделя със своята играчка. Затова майка ѝ Мадония търпяла тази, според нея, проклетата кукла, в която явно се е било вселило нещо.

През декември миналата година обаче куклата, толкова силно се "била разкрещяла" през нощта, че успяла до такава степен да изплаши жената, че тя да я изхвърли на бунището без всякакво съгласуване с детето си. 

Седмица по-късно обаче Мадония бръкнала в чекмеджето на дивана и сърцето ѝ едва не спряло от страх: там тя видяла проклетата кукла и, както се оказало, тя с живи очи гледала към нея. 

Този път с унищожаването на загадъчната кукла се заел бащата на Емили. Той я пъхнал в няколко чувала за боклук, които след това изхвърлил в контейнера за боклук и дори проследил как боклукът бил извозен от боклукджийския камион.  

След това семейството облекчено си поело дъх и отпътувало към друг град, където да отпразнува коледните празници. 

Те дори не споменавали загадъчната кукла, но когато се върнали ... Емили изведнъж видяла куклата си да лежи до дома им. Куклата внимателно била седнала, опирайки се на стената и сякаш гледала своите собственици с укор. 

Мадония не знаела какво да прави в дадения случай, но решението се представило само. Малко след този инцидент тя изпратила куклата на Крис Хоган - приятел на семейството, който живее в щата Минесота, предложил им сам да им помогне за решаването на проблема. 

Въпреки известните съмнения, играчката пристигнала при Хоган и той я заселил в своя джип. Засега принцеса Елза се вози в джипа, не разговаря и не пее, но мъжът твърди, че ако тя му скрои някакъв номер, той ще намери начин да се избави от нея веднъж завинаги.  

Някои потребители в мрежата, където Мадония публикува своя разказ, смятат, че Хоагн е твърде самоуверен. За да се избави от куклата, в която очевидно се е вселил духът на испанка, той ще трябва да намери някои, който, както той самият, иска да вземе доброволно при себе си това "съкровище". В противен случай куклата ще продължава да се връща и то все по-силна и агресивна. 

Превод и редакция: БЛИЦ