Оцелял от ужасяващата катастрофа на руското летище "Шереметиево" предизвика гнева на останалите, които разказват, че Дмитрий Хлебушкин е забавил бягството на другите пътници, взимайки раницата със себе си. 

Мъжът с наднормено тегло се върнал за багажа си и така само трима от пътниците, които седели зад него, успели да се спасят. 


Дмитрий Хлебушкин (в средата)

Темата с егоизма, проявен от този мъж в един толкова важен момент, е една от основните в руските форуми. 

"Той просто спаси раницата и така забави останалите, знаейки, че всички по-назад от 11-ия ред ще загинат. 

Друг потребител коментира, че първите пътници се опитали да изхвърлят чантите си от кабината и след това да се плъзнат надолу. Именно това довело и до забавянето при спасяването на останалите. 


Татяна Касаткина

Медиите пресъздават и историята на стюардесата герой - 34-годишната Татяна Касаткина, която успява да отвори страничната врата и избутва пътниците до безопасно място. Тя ги хващала и буквално ги изтласквала към спасителния изход.


Максим Моисеев

Друг неин колега - стюардът Максим Мойсев няма този късмет и умира в пламъците, докато отчаяно се опитва да отвори вратата в задната част на самолета. 

Стюардесата - героиня Татяна Касаткина разказва за ужаса от преживяното: "Когато самолетът спря, веднага започна евакуацията. Виждах огъня, всички крещяха, че горим. Изритах вратата с крака си и избутах пътниците, за да не забавя евакуацията. Хващах ги за яките отзад и ги избутвах. Всичко се разигра толкова бързо, димът беше вече черен. Последните хора буквално пълзяха, за да излязат. Хората бяха скочили от
местата си и се преместиха напред, въпреки че самолетът продължаваше да се движи. Жена се обади по телефона и да каже: „Ние сме в пламъци, падаме“.Стюардесата разкрива, че малко след излитането самолетът попада в буря, докато накрая не бил ударен от светкавица. 
"Чу се светкавицата, последвана от пукане и видяхме блестяща, ярка светлина. Чуваше се ужасен шум откъм лявата част на самолета", разказва Татяна Касаткина.

Днес се появиха нови, ужасяващи кадри от самолета, които показват как той се спуска по пистата, преди да избухне в пламъци.
Руските власти продължават да проучват причината за трагедията. До този момент те работят по три версии - недостатъчна квалификация на пилотите, отказ на оборудване и удар от светкавица. 

Вече са намерени черните кутии и в момента експертите прослушват последните записи от тях. 

Най-малко 41 души са загиналите в тежката катастрофа, сред които две деца и един чужденец - американец. 

Самоличността на някои от жертвите вече излиза наяве, включително и на американския гражданин - Джеръми Брукс. Други две жертви са посочени като Албина Пилипчук и Алексей Гултайчук.


Снимки на някои от жертвите: Андрей Чупрунов, Екатерина Чупрунова, Александър Витснаровски 
и Албина Полипчук


Смята се, че по-голямата част от загиналите са руснаци, тъй като полетът е бил вътрешен - трябвало е да лети от Москва до Мурманск.
Оцелелите описват как всички изпаднали в паника, когато самолетът се врязал в земята и салонът започнал да се изпълва бързо с гъст, дебел дим. Те започнали да се придвижват един през друг към предната част на самолета, надявайки се да се доберат навреме до спасителните изходи.