В ексклузивно интервю за руския вестник „Известия“, цитирано от "Фокус", лидерът на „Национален фронт“ Марин Льо Пен разказа вижданията си за предизборната обстановка във Франция, перспективите за френско-руските отношения и европейската политика. Същевременно тя подчерта, че никога не е възприемала Кримския полуостров като украинска територия.
На въпрос дали Крим е част от Руската федерация, Льо Пен бе категорична: „Да, след референдума, който показа съгласието на народа да се присъедини към Русия, аз също признавам Крим за част от Русия. Принадлежността на Крим към Украйна беше само един административен въпрос от съветско време, полуостровът никога не е бил украински. Съжалявам, че референдумът не беше приет от международната общност и ООН“. 

Проучванията показват, че Марин Льо Пен има реални шансове да бъде следващият държавен глава на Франция. За много страни от Европейския съюз това е притеснително, тъй като лидерът на „Национален фронт“ обеща провеждането на референдум за излизане от Общността, който може да окаже безпрецедентно влияние на политическото и икономическото бъдеще на обединена Европа. Освен това Льо Пен се застъпва за отмяна на антируските санкции и връщането към конструктивен диалог с Русия.