Войник от австралийската армия е получил сериозни наранявания на главата и гърдите, след като бе атакуван от крокодил късно в петък, съобщиха австралийските медии, като негов колега, който се е притекъл на помощ в северната част на щата Куинсленд, също е бил ухапан, предава Агенция Reuters, цитирана от  Фокус.

Австралийски медии съобщиха, че двамата войници са плували близо до крайбрежно рибарско селище на полуостров Кейп Йорк, на около 800 километра (497 мили) северно от Кернс, когато са били нападнати.

Кралската авиомедицинска служба съобщи, че е откарала мъжете в болница в Кернс, като медиите съобщават, че и двамата са в стабилно състояние.

"Двете момчета са плували във води, пълни с крокодили. Единият е бил нападнат, а другият се е опитал да му помогне", коментира Австралийската радиотелевизионна корпорация (ABC), цитирайки кмета на Съвета на аборигените от района на Локхарт Уейн Бъчър.

Войникът, дошъл да помогне на колегата си, е получил наранявания на ръката и китката, според съобщения в медиите. Не е ясно какво се е случило с крокодила.

От Министерството на отбраната казаха за ABC, че и двамата са военнослужещи, но не уточниха дали са били на служба, когато е станала атаката.

Департаментът по околна среда на Куинсленд ще разследва допълнително инцидента, като екип от служители ще посети отдалечения регион

Според данни на правителството на Северната територия, щата с най-голям брой крокодили в Австралия, там има между 100 000 и 200 000 соленоводни крокодили, живеещи в дивата природа в страната.