Два експресни влака са се сблъскали рано тази сутрин в Южен Пакистан, съобщи Асошиейтед прес. Според полицията и членове на спасителните екипи са загинали поне 30 пътници.

Първоначално единият експрес е дерайлирал, а малко след това другият се е ударил в него, съобщи Усман Абдуллах, полицейски служител в окръг Готки на провинция Синд, където е станала катастрофата.

Той допълни, че жители на околните села, спасители и полицаи транспортират загиналите и ранените пътници до близките болници.

Между 15 и 20 пътници все още са блокирани в останките на първия влак, каза Умар Туфаил, полицейски началник в Готки. Засега не е ясно какво е причинило дерайлирането и последвалия сблъсък.

Малик Аслам, местен жител, е казал пред пакистанската телевизия Гео Нюз, че ранените са около 100 души. Той самият е преброил телата на поне 30 жертви при спасителните операции.

Някои от ранените са в критично състояние.

Железопътните инциденти са чести в Пакистан, където серия от последователни правителства обръщат малко внимание на нуждата от модернизация на зле поддържаната система за сигнализация и остарялата инфраструктура.