Латиноамериканец, живеещ в Съединените щати уби преминаващ мотоциклетист до смърт, тъй като бил бял,  съобщава New York Post с позоваване на изявление на официални лица.

Според полицейски шериф, 27-годишният Даниел Наваро е бил обвинен в убийство на омраза, след като излетял от пътя миналия петък, 3 юли, и се блъснал в 55-годишния бивш офицер от морската пехота Филип Тисън, който карал своя Харли Дейвидсън.

Разговаряйки с детективи, Наваро казал, че помислил, че мотоциклетистът е бял, защото в Уисконсин само бели карат мотоциклети Harley-Davidson, отбелязвайки, че културата Harley се състои от бели расисти. Латиноамериканец обяснил на разследващите, че е предприел такава стъпка заради увеличаването на случаите на расизъм спрямо него. Отбелязва се, че Наваро никога досега не се е срещал с Тисен и не е знаел нищо за него.

Според шерифа заподозреният заявил, че "ако президентът на САЩ Доналд Тръмп и белите хора ще създадат света, в който живеем, тогава той няма избор и хората ще трябва да умрат". Наваро също е заявил пред разследващите, че е решил да се блъсне в мотоциклетист, тъй като по този начин имало по-голям шанс да убие жертвата, отколкото ако се блъсне в друга кола.

Мъжът признал, че иска да отиде в затвора, за да не натоварва родителите си с грижата за него, тъй като здравето му се влошавало. Той също така отбелязал, че затворът ще му помогне да не се изправя пред хора, които го потискат.

Службата на шерифа отказа коментар за психическото и физическото здраве на заподозрения.

Превод: БЛИЦ