Военнослужещи от легиона "Свобода за Русия" заявиха, че са навлезли на територията на Белгородска област.

Официалният канал на военните Telergam показва, че в момента техни групи работят в района на Белгород. Отбелязва се, че сред легионерите няма ранени и загинали.

"Оставете приказките за минни полета на Конашенков. Ние продължаваме да чистим дома си от мръсотията на Путин. Води се битка, детайлите после", се казва в съобщението.

Около 10:40 часа Оперативният щаб на Белгородска област съобщи, че руски граничари и други сили за сигурност „влязоха в в бой на разграничителната линия“.

"Няколко източника разпространяват информация, че в района на селата Староселие и Теребрено е имало навлизане на диверсионно-разузнавателна група (ДРГ). Никакво навлизане не е имало", се казва в съобщението, цитирано от УНИАН.

Отбелязва се, че жителите на село Староселие са били преселени миналата есен и сега никой не живее там.

Губернаторът на руската Белгородска област Вячеслав Гладков съобщи за опити за атака с дронове в Белгород. "В района на Белгород нашата система за противовъздушна отбрана се е задействала - беше свален БЛА (безпилотен летателен апарат - бел. ред.) от авиационен тип. Оперативните служби изясняват информацията за последствията на място. По предварителни данни няма пострадали и разрушения“, каза Гладков в канала си в Telegram.

Легионът "Свобода за Русия“, както се нарича доброволческият отряд, е създаден миналия август, за да даде възможност на руснаците, които се противопоставят на войната в Украйна, да вземат оръжие и да се бият заедно с гражданите на съседната страна, писа преди време The New York Times.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук