Антъни Юн е не само лекар, но и тикток звезда. В своя акаунт tonyyounmd мъжът редовно споделя интересни и понякога жизненоважни медицински факти. 

Юн наскоро разкри, че да спиш гол не е толкова добра идея, колкото може да изглежда на пръв поглед. Наред с „усещането за свобода“ има и много неприятни последици.
 
@tonyyounmd

Why you should never sleep without underpants! #learnontiktok #tiktokpartner #sleep #shart #fart

♬ Pumpkins - Clutch


Хирургът от САЩ започна с факти. Оказва се, че средностатистическият човек „пърди по 15-25 пъти на ден“. Изглежда, какво общо има това? А връзката е най-пряка.

"Това се случва и докато спите. Изследванията доказват, че всеки път, когато изпускате газ, пръскате малко количество фекален материал. Това е вярно, въпреки че не прилича на изпражненията, които познаваме. Същото изследване доказва, че плътно прилепналите слипове задържат всички тези частици," пише tonyyounmd.

Ако самият факт, че частици изпражнения ще се разпространят по тялото, все още не ви е уплашил, струва си да си припомните от какво се състоят екскрементите. В допълнение към неразградените остатъци от храна, изпражненията на болни хора могат да съдържат микроби, червеи, бактерии и т.н. Ако човек спи сам, можете да затворите очи за това. Но ако леглото трябва да бъде споделено с партньор, тогава предпазните мерки няма да навредят.

За момичетата обаче д -р Юн направи изключение. Той отбеляза, че ако гинеколозите им дават препоръка да спят без бельо, тогава няма от какво да се страхуват, пише Mirror. И накрая, лекарят помоли абонатите редовно да сменят чаршафите и да обличат всеки ден чисти гащи.

Превод: БЛИЦ