Силите, верни на либийското правителство в Триполи, си върнаха бившето международно летище от източните сили. Това е потвърдил вътрешният министър Фатхи Али Багаша, цитиран от "Ройтерс"


Има данни за най-малко петима загинали военни.

Летището се намира южно от града.Военните министри от Г-7 призоваха да се спрат продължаващите военнидействия около Триполи.

Припомняме, че по-рано генералният секретар на ООН Антониу Гутериш обяви, че е "дълбоко обезпокоен" след срещата с либийския командир Халифа Хафтар в Либия в опит да предотврати подновяване на гражданската война.

Вчера силите на Хафтар, който контролира Източна Либия, започнаха настъпление към столицата, където е признатото от международната общност правителство.

ООН е ангажиран за намиране на политическо решение, каквото и да се случи, ООН се ангажира да подкрепи либийския народ, добави той.

Триполи е крайната цел на паралелното правителство на Хафтар в Източна Либия. През 2014 г. той събра бивши войници от армията на Муамар Кадафи и по време на тригодишна битка успя да превземе град Бенгази. Тази година силите му превзеха петролните находища в Южна Либия.