Ръководството на чешка болница, която изпитвала недостиг на персонал, решило да поощрява служителките си с безплатни операции за увеличаване на гърдите, стягане на корема и отстраняване на мастните натрупвания, съобщи АФП.
На медицинските сестри, лекарките и останалите служителки в частна клиника в Прага, които сключват тригодишен трудов договор с медицинското заведение, се дава право на безплатна една такава операция.
Иржи Швайцер от болницата съобщи, че инициативата на ръководството се е оказала ефикасна. Той допълни, че в момента щатът вече е попълнен.

31-годишната медицинска сестра Петра Каливодова, работила в клиниката четири години, си е направила липосукция, както и операция за поставяне на импланти на гърдите – най-популярната сред медицинските сестри процедури.
Операцията по увеличаване на гърдите струва в болницата около 3 000 евро, което е почти три пъти повече от месечната заплата на медицинските сестри. Липосукцията пък струва почти 2 000 евро.
Съгласно официалната статистика в медицинските заведения в Чехия има недостиг на около 6 000 медицински сестри, пише ЛентаРу. /БЛИЦ