Години наред жителите на Карнакон, Ирландия, слушат странни шумове, идващи от старо изоставено имение. А някои дори твърдят, че са видели  призраци.
 
Зловещото имение, разположено близо до парка, някога е принадлежало на известния писател Джордж Мур. По време на Гражданската война в Ирландия (1922-1923 г.) къщата изгоряла. Оттогава е минал близо век, но сградата така и не е възстановена, въпреки богатата си история.

Но дори и в това състояние тя продължава да вълнува умовете на местните. Според една от легендите призраците на миналите й обитатели тормозят нещастниците, прекрачили прага й по тъмна доба.

Феноменът успя да привлече вниманието и на ловци на духове. На 18 септември късно през нощта група изследователи на паранормални явления посетила изоставеното имение. И твърди, че е успели да заснеме истински призрак.

„Когато отидем някъде, веднага започваме да правим снимки на всичко, което виждаме. Сигурни сме, че каквато и енергия да има, тя или ще реши да остане, или веднага ще си тръгне”, споделят от групата „Paranormal Supernatural Investigations”.На първата обща снимка изследователите са успели да заснемат странно същество, което ги наблюдавало от прозорец на третия етаж. След като огледали добре цялата сграда, те не открили нищо, което би могло да бъде този зловещ силует.Ловците добавят, че вечерта е преминала „съвсем тихо и спокойно“.
 
А когато споделили снимките, в коментарите интернет потребители започват да споделят своите страховити истории, свързани с "обреченото" място, пише Daily Star.

„Бях в къщата една нощ, преди много години... Трябва ли да казам, че избягах много по-бързо, отколкото си мислех”, пише фейсбук потребител.
„Обичам това място. Като дете доста често се криехме там с приятели. Няколко пъти дори сме се разхождали там по тъмно, но всеки път сме бягали ужасени”, отбелязва друг.