В края на миналата година 30-годишната Ребека Гласбъроу беше домакин на шестима свои приятели. И въпреки че вечерта беше прекрасна, всички спомени за нея бяха помрачени от една снимка. Сега момичето е сигурно, че в апартамента й живее призрак.

Ребека от Ковънтри, Великобритания, страдаше от безсъние в продължение на месеци. Това се дължи на една снимка, която може да убеди дори най-запалените скептици в съществуването на духове.

Снимката е направена по време на домашни събирания у Гласбъроу с шест нейни приятелки. Всички се усмихват и държат напитки в ръце. Една подробност  - изглежда, че фигурите в кадъра не са седем, а осем.Картината по някакъв начин е заснела обезумяла жена с дълга тъмна коса. Зловещ силует стои зад тълпа момичета. След като разгледа кадъра от партито, Ребека веднага си спомни слуховете, че преди няколко години в един от апартаментите на къщата наемател е починал в банята. Сега жената е сигурна: неспокойният призрак на удавената жена броди из апартаментите и плаши всички.

"Тази снимка предизвиква настръхване по гръбнака. Наистина е направо страховита. Помислихме си, "О, какво е това?" Много странно. Всички се уплашихме, огледахме се, сякаш питахме какво може да бъде. Но те не видяха нищо - силуетът се появи само на снимката. Някои го разпознаха като момиче с кестенява коса," пише Ребека Гласбъро.

Оттогава е минала повече от половин година и сега Ребека и нейните приятели просто се шегуват с този странен случай, но не винаги е било така. Първите месеци момичето трудно можело да заспи през нощта, припомняйки зловещия призрак на жената на снимката, пише Daily Star.

Превод: БЛИЦ