В град Репонж, Франция, едно семейство живее на балкона на своя дом, защото твърди, че в апартамента има духове.

Давид, Патрисия и двете им деца се преместват в новия си дом, но скоро дъщеря им забелязва, че още някой друг живее с тях: тя твърди, че усеща присъствието на духове в къщата.

Тя е забелязала някакви странни движения в къщата и веднага е съобщила на родителите си. Те си помислили, че тя си въобразява, но скоро се убедили, че това наистина е така. В апартамента е имало явна паранормална активност.

Френското семейство разказва пред местните медии, че телевизорът в къщата се е включвал сам, телефонът внезапно е изключвал, а съдовете са издавали странни звуци. Всичко започнало с появата на черни сенки, а след това събитията започнали да се развиват.

В апартамента бил извикан медиум, който казал на живущите, че апартаментът е обитаван от духа на жена, която е починала на това място през XIX век. Той също така им казал, че този призрак иска семейството да напусне къщата, затова ги плашел с действията си.

Тъй като семейството нямало повече пари за друго преместване, те решили да живеят на балкона, докато проблемът бъде решен. В момента те живеят като бездомници в собствения си дом в очакване на конкретни действия от страна на компанията за недвижими имоти.

От друга страна, работниците по поддръжката ги уверяват, че в къщата няма никаква паранормална активност. Освен това двама наематели са живели в къщата преди това и никой от тях не е имал подобни проблеми.

Превод и редакция: БЛИЦ