Полицаи, спецчасти от ОМОН и военна техника прииждат към центъра на Минск. Подсилванията се изпращат към района на комплекса "Минск - град герой", където на 10 август избухнаха масови безредци.
 

На мястото вече са пристигнала автовлекачи и военни булдозери.

Последната може да се използва за разбиване на барикади.

  В близост до метростанция „Пушкинская“, където миналата нощ мъж загина по време на сблъсъци със служители на сигурността, арестите вече започнаха. Вътрешните войски се опитват да не допускат концентрация на голям брой хора на едно място.

Междувременно жители на Минск започнаха да съобщават за нови проблеми с мобилните комуникации и интернета. Гражданин предупреди, че от 18 часа доставчици могат да прекъснат интернета.
 
Концентрирането на сили в центъра на града и спирането на интернета са насочени към предотвратяване на протестните акции, които според опозицията ще бъдат възобновени в 19:00 часа.
 
Припомняме, че за последното денонощие в хода на масовите безредици, които избухнаха в различни градове на Република Беларус са задържани над 2 000 души. В първия ден на протестите бяха задържани 3 000 души.