Малко момиченце от Северен Китай вече втора година се грижи за баща си, който остава парализиран след тежка автомобилна катастрофа. Майката на 6-годишната Джия решава да изостави семейството си в трудния момент и съпругът, стоварвайки целия товар върху плещите на невръстната си дъщеричка, пише Metro.

Всяка сутрин Джия става в 6 часа, за да може преди училище да се погрижи за 40-годишния си татко Тиян. В продължение на половин час масажира мускулите му, след това се захваща със сутрешния му тоалет. След училище малкото момиченце се прибира вкъщи, за да нахрани баща си и да му помогне да се „разходи”. И така ден след ден.Крехката Джия приема трудностите като голям човек. „Изобщо не се уморявам, когато се грижа за татко”, споделя малката героиня.

Главата на семейството претърпява зверска катастрофа преди две години, след която остава парализиран. Няколко месеца след инцидента съпругата му си събира багажа, взима сина им със себе си и напуска семейното гнездо.Джия признава, че не тъжи за майка си, защото тя не се грижела за татко й. Братчето й обаче много й липсвало.  

„Жена ми ми каза, че смята да отиде при майка си за няколко дни. Но така и не се върна. Взе със себе си и сина ни”, разказва Тиян Хайчен
 
Мъжът има страничка в Kuaishou, където всеки ден споделя трогателни истории, свързани с малката си помощничка. Той има 480 000 последователи, които са на мнение, че Джия е истински малък ангел.


 

Превод: БЛИЦ