Лейси Гуч, медицинска сестра от американския щат Небраска, е в челните редици на борбата срещу коронавируса всеки ден, пише NebraskaMed.

„Току-що завърших третата си 12-часова смяна тази седмица, изтощена съм“, казва медицинската сестра, докато по лицето й се виждаха следи от нейната защитна маска и други защитни средства.

Както казва, тя никога не била виждала толкова спешни интубации на пациенти в кариерата си.

„През живота си не съм виждала толкова болни хора. Те падат толкова бързо. Най-тъжното е, че не мога да помогна на всички веднага, защото първо трябва да се погрижа за всички предпазни мерки. И това са хора, които се нуждаят от помощ едновременно и за съжаление не получават необходимите грижи, които заслужават. Но с короната това е невъзможно. Първо трябва да защитя себе си и другите пациенти. "Аз съм твърде уморена", казва тя.

Сестрата казва, че в началото е имало екип, който е лекувал само заразените с коронавирус, но сега всички работят.

„Мисля, че сега имаме около 10 ковид отделения и едно от тях обслужва само онези, които не могат да излязат, това е място, където те умират, за съжаление“, добави тя.
Сестрата също отбелязва, че няма достатъчно медицински персонал, който да се справи с толкова голям брой пациенти.

Повече от 11,6 милиона души са заразени с коронавирус от началото на пандемията в САЩ, а близо 255 000 души са починали в резултат на вируса.


Превод: БЛИЦ