"Ако избухне трета световна война, уви, тя няма да е с танкове или дори с изтребители. Тогава всичко ще бъде на парчета."  Така с днешния си пост в Telegram заместник-председателят на руския съвет по сигурност Дмитрий Медведев отново вади ядрената карта - както всеки път, когато се заговори за нова военна помощ от западните страни за Киев.

Постът му идва след като и Германия даде зелена светлина за доставката на танкове Leopard 2 за украинските сили, но и на фона на слуховете за възможно прехвърляне на западни изтребители в Украйна.

Министърът на външните работи на Украйна Дмитрий Кулеба заяви, че международните партньори вече са започнали работа по въпроса за прехвърлянето на изтребителите F-16 на Украйна.

"Ако избухне трета световна война, тя, уви, няма да е с танкове или дори с изтребители. Тогава всичко със сигурност ще бъде разрушено", пише Медведев в канала си.

Той специално коментира думите на италианския министър на отбраната Гуидо Крозето, който по-рано заяви, че Третата световна война ще започне, ако руските танкове се появят в Киев и на границите на Европа, както и че изпратените в Украйна оръжия имат за цел да спрат ескалацията.

"Някой си министър на отбраната на Италия, рядък чешит, нарече снабдяването на Киев с оръжия и бронирани машини начин да се постигне мир и да се предотврати Трета световна война."

Медведев е възмутен, че съседите от "злото мъгливо царство с комплекс за империя" са отишли още по-далеч, като са заявили, че всички налични оръжия на НАТО трябва да бъдат предадени на Украйна и така ще спасят света от Русия, както и ще предотвратят Третата световна война.

"Защитата на Украйна, която никой не иска в Европа, няма да спаси западналия Стар свят от ответни действия. Третата световна война, ако започне, няма да се води с танкове и самолети и тогава целият свят ще бъде унищожен", подчерта за пореден път Медведев.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук