Най-добрата приятелка на Мелания Тръмп живее само на няколко минути от мезонета на семейството Тръмп в „Кулата на Тръмп“ в Ню Йорк. И това е сестра й Инес, чието име рядко се споменава в медиите. Малцина знаят, че сестрата на първата дама е и дясната й ръка в Белия дом. И е много вероятно да я последва във Вашингтон, за да я подкрепя и помага.
Инес Кнаус живее в апартамент на стойност два милиона долара на елитното Пето авеню. А домът й се намира в сграда, която е собственост на „Компания Тръмп“.

Както съобщава „Ню Йорк пост“, Инес е изключително лоялна към сестра си и от години е нейната най-близка и най-добра приятелка. И въпреки че сестра й е много известна, тя страни от медиите повече и от нея.

На „каката“ на Мелания Тръмп има само една официална снимка – от 2005 г. във Флорида, във вилата на Тръмп, наречена Мар-а-Лаго.
И двете сестри напускат Словения в началото на 90-те, заминавайки за Милано, където започват кариерата си в модната индустрия. Мелания веднага потънала в манекенските води, докато Инес повече се интересува от моден дизайн.

„Инес искаше да успее в модния бизнес, но изглеждаше, че няма представа как да го направи“, разказва Ал Бейсвил. Той е моден фотограф от Париж, който снима Мелания през деветдесетте години: „Инес не е като другите момичета в модната индустрия, които се държаха като кралици. Беше много скромна“, казва той.

Ангел хранител
Въпреки че не е известна в медиите, Инес бурно защитава сестра си, особено след като Доналд Тръмп стана президент. И за целта предпочита да го прави чрез Facebook. Миналото лято, когато някои бивши приятели на Мелания дадоха интервюта за словенските медии, Инес каза: „Добре е да не забравяме, че това е карма и тя се връща“.

Инес реагира остро още няколко пъти, когато хората от „предишния“ живот на Мелания се опитаха да се възползват от нея пред медиите. И не пропусна да ги ужили.

За близостта на двете свидетелства и една от най-близките им приятелки. Тя разкрива, че на сватбата си Мелания помолила сестра си да й бъде шаферка и кума. И отказала да ангажира която и да е друга от приятелките си за шаферка на сватбата.