Милиардерът плейбой Матю Мелън почина на 53 години в рехабилитационен центъър в Канкун, Мексико. Дълго време Мелън употребяваше обезболяващ препарат, който предизвиква зависимост, пише Mirror.

Както съобщава бившата му съпруга Тамара Мелън, съосновател на Jimmy Choo, през 2016 г. Матю решил твърдо да се лекува в клиника в Малибу и да остане там, колкото е нужно, но опитът му да се спаси от зависимостта се провалил.  Матю има от Тамара имат една дъщеря и две деца от дизайнерката Никол Хенли.

Неговата смърт бе внезапна не само за роднините му, но и за приятелите му сред които има немалко холивудски звезди като Елизабет Хърли, британският китарист Ник Роджърс, дъщерята на великия Мик Джагър - Джейд и много други.

Мелън е наследник на крупна банкерска фамилия, но натрупва състояние и от криптовалути, превръщайки инвестиция от 2 млн. долара в 1 млрд. долара.

През февруари списание Forbes писа за Мелън и за това как е спечелил 1 млрд. долара от Ripple. В публикацията той споделя, че криптовалутата му харесала, защото била една от малкото, които можели да се използват в банковата система.

“Това са 1 млрд. долара на практика безплатно. Спечелих тези пари, защото бях единственият, които искаше да вдигне ръка,” казва той. “В семейството ми ме смятаха за луд, но аз всъщност знаех, че това ще е джакпот.”

Кое е обезболяващото лекарство, причинило смъртта на Матю и много други, което се продава и у нас, четете в Zdrave.to