Млада полицайка припадна зад премиера на Великобритания Борис Джонсън докато той държеше реч в Йоркшир в четвъртък. Джонсън говори в продължение на 20 минути, когато на полицейския кадет ѝ прилошало, съобщава „Сън“.
 
Младата жена е била сред 35-те млади полицаи, които били наредени в редици зад трибуната на премиера. До тях била поставена старовремска полицейска кабинка.
 
В един момент жената започва да се държи за шапката, а след това сяда на земята, докато колегите ѝ я гледат притеснено.
 
Виждайки това, премиерът казва: „Съжалявам, добре, това е сигнал, че трябва да се активизирам и да приключвам“.
 


След това той продължава с нападките си към лидера на Лейбъристката партия Джеръми Крбин за това, че не подкрепя плановете му за евентуални избори.
 
След като спира да говори, Джонсън се приближава до колабиралата полицайка. Нейни колеги се погрижили за нея после.
 
В речта си Джонсън заявява, че по-скоро би бил „умрял и изхвърлен в канавка“, отколкото да моли Брюксел за нова отсрочка за Брекзит. Той каза още, че не би искал провеждането на нови избори, но не вижда друг изход за излизане от ситуацията.
 
Според британските медии, полицейските кадети, наредени зад Джонсън, го чакали близо час под силното слънце. Вероятно това е причината на младата жена да ѝ призлее.
 
Джонсън получи критики за това, че не било редно да използва полицаите, когато прави политически изказвания и ги превръща в гневна тирада за Брекзит.Превод и редакция: БЛИЦ