31-годишната жителка на Калифорния Мариан Сиснеро страда от много необичайно и рядко срещано усложнение. То е било причинено от изкарано преди това заболяване от коронавирус.

При американката COVID-19 е причинило дисфазия. В резултат на това, Мариан не може да яде почти нищо. Тя трябва да положи много усилия, за да преглътне храната, съобщава "Мирър".

Сиснеро разказва за проблема си в социалните мрежи. Тя допълва, че лекарите нямат обяснение за страданията й. Повечето експерти смятат, че вирусът е причинил изключително тежки неврологични увреждания.Трябва да се отбележи, че преди това американката е била диагностицирана с друго заболяване - периферна невропатия, която е засегнала дясната страна на тялото ѝ.

Заради заразяването си с опасния вирус, предизвикал пандемията, Мариан сега има много трудности. След като се заразява с коронавирус, тя получава инсулт. В резултат на това започват да се развиват различни неврологични разстройства.Жените на възраст 35-69 години са най-податливи на такива дългосрочни усложнения. Проблеми могат да имат и хората с увреждания, служителите в сферата на образованието, здравеопазването и дори социалните услуги.

Коронавирусът може да доведе до различни последици. По правило най-засегнати са органите или системите от органи, които са били болни преди това. Хроничните заболявания започват да се влошават и в резултат на това се появяват много други здравословни проблеми.

Превод и редакция: БЛИЦ