Мюсюлманки с безспорно притежание на майсторство в гримирането завладяха социалните мрежи. Една от тях - Худа Каттан, дори се включи в класация на Форс за 30-те най-влиятелни блогъри на годината.
Големите, светли и фотогенични черти на лицата дават възможност за създаване на изящен ярък грим, който изглежда великолепно в социалните мрежи. Всичко това правят на страниците си блогърките, които помагат на западнячките да се гримират, без значение каква вяра изповядват. 

Проучване показва феномена на популярните мюсюлманки в Инсаграм, които показват на последователите си, че забрадката не може да бъде пречка за красотата.

Сабина Ханан

Сабина Ханан е от Великобритания и има над 300 хиляди последователи в Инстаграм. Тя носи хиджаб и други кърпи, с които покрива косата си изцяло. Но лицето й е в светлината на прожекторите. Тя притежава много привлекателна образност, която успешно и професионално подчертава с грим.Фатима

В профила на Фатима можете да прекарате ужасно много време, взирайки се в уменията й за грим. Румена Бегум

24-годишната британка има над 425 хиляди последователи в Инстаграм, както и в канала си в YouTube, който се нарича "Подготовка с мен". Нура Айлалов

Нура живее в Денвър. Има марокански, либийски и швейцарски корени. Тя е следвана от 350 хиляди души в социалните мрежи. 

Онлайн популярността й донесе договор с козметичната марка Covergirl. Афия стана първата мюсюлманка, която рекламира маркови продукти. Заедно със София Вергара, Кейти Пери и други известни личности, тя ще вземе участие в кампанията по въпросите за равенството и многообразието на #LashEquality.

Басма К 

Басма винаги носи ярка забрадка, с която съобразява грима си. Тя живее в Лондон и има около 400 хиляди последователи.Тамана Роашан 

Тя е автор на блога "Облечи лицето си", който се радва на аудитория от 2,6 милиона души. Тамана живее в Лос Анджелис и не носи забрадки. Тя провежда майсторски класове онлайн, където споделя практическите си умения. 

Шад Батал

Суданската любителка на козметиката едва наскоро реши, че иска да носи забрадка, но гримът я вълнува от много по-отдавна. Тя разполага с 80 хиляди последователи в социалните мрежи. Абонатите й се възхищават на способността да прави кожата блестяща и кристална с помощта на тонални средства и хайлайтъри.