Един от пациентите, който се намирал в карантинния център, изпратил списък с онези хора, за които вече се твърди, че могат да бъдат изписани от болницата. Сега мъжът ще трябва да плати доста голяма глоба за прибързания си акт, съобщава Tuoi Tre News.

Инцидентът е станал в южната част на Виетнам, в провинция Бин Дуонг. Един от местните жители, болен от коронавирус, се лекувал в болницата. Той се престрорил на лекар и по този начин изписал няколко други пациенти, които по това време били в болницата и също били заразени с COVID-19. Мъжът е съден и му е наложено да плати глоба от 7,5 милиона донга, което е приблизително 330 долара.

Репортери разказаха, че мъжът е създал отделен акаунт в приложението Zalo, което е нарекъл „д -р Лонг“. След това той съставял списък с пациенти и го изпращал в чат групата. Той посочвал, че тези хора могат да бъдат изписани и дори отбелязвал точната дата. След това било изпращано друго съобщение, в което се казвало, че всеки трябва да си събере нещата и на следващия ден в 8:30 сутринта да се съберат долу.

Ръководството на карантинния център веднага след като научило за инцидента, подало сигнал в полицията. Служителите на реда незабавно започнали разследване, по време на което мъжът признал за стореното и обещал да не прави повече нищо подобно. Но въпреки всички обещания, той все пак ще трябва да плати глобата.

Превод: БЛИЦ