Конспиративният теоретик Джоузеф Бауер сподели с потребителите на мрежата следващата си необичайна находка. Изследователят е разглеждал изображенията на шумерските барелефи, когато неочаквано е открил невероятен елемент в две изображения. 
Скулптурните релефи показват боговете на древните хора от Южна Месопотамия, които имат аксесоари на китките си, които не са типични за това време. Говорим за предмети, подобни на обикновените ръчни часовници, които много от нас носят всеки ден.

Известно е със сигурност, че тези барелефи са направени през IV-III хилядолетие пр. Хр. Затова и е невъзможно да се обясни откъде са дошли часовниците със съвсем съвременен вид. Разбира се, редовните потребители на интернет излагат някои интересни хипотези.Някои коментатори смятат, че шумерите са били много силно развита цивилизация, която е изобретявала инструменти за определяне на времето дълго преди нас. За други съществата на снимките не са хора, а пришълци от друга планета, които са давали напреднали технологии на древните хора.

Скептиците, както може да се предположи, предполагат, че това не са часовници, а някакви церемониални гривни, които нямат функционална цел. Както и да е, интригуващата находка на Бауер разтърси мрежата и накара мнозина от нас да се съмняват в нашето познание в областта на историята.

Превод: БЛИЦ