Майкъл почувствал първите симптоми, когато се върнал от Англия в Ирландия. Всичко започнало с леко главоболие, на което той не придавал значение.

Но скоро той имал затруднение с дишането и температура, която бързо нараствала. След това започнали конвулсиите. Мъжът бил транспортиран в болницата, където му се наложило да осъзнае, че е на една крачка от смъртта. Той е разказал историята си за Sky News и е обяснил какво е чувствал в този момент.

"Докато лежах в изолирано отделение, в главата ми възникнаха много екзистенциални въпроси. Бях толкова болен и слаб, че не можех да вдигна глава. И си помислих: „Бях ли добър човек, направил ли съм достатъчно в живота си? Все още искам да постигна много. На 28 години съм. Млад съм, в добра форма и ходя на фитнес.“ Никога не бих си помислил, че ще се чувствам толкова зле. Беше мъчително, беше неописуемо", споделя Майкъл Прендергаст.

Според думите на Майкъл, хората около него все още не осъзнават степента на опасността от новия вирус, който той смята за безмилостен. Хората продължават да посещават обществени места, без да мислят за реалната заплаха. Ирландецът, както и много други заразени, призовава другите да бъдат изключително внимателни и да не се смятат за неуязвими.

"Това е предупреждение за тези, които все още ходят на плажове, в паркове, фитнес зали. Ако вие не страдате както аз, то уверявам ви, че ще страдат вашите родители, баби и дядовци, лели и чичовци. Този вирус е убиец", казва Майкъл Прендергаст.

Говорейки за състоянието си, Майкъл разкрива подробностите за болестта. Тя го е връхлетявала на вълни, отнемайки последните сили. "Вашето тяло реагира на вируса, опитва се да го преодолее, така че цялата ви енергия се включва в борбата и вие се чувствате на прага на смъртта", отбелязва пациентът.

Превод и редакция: БЛИЦ