Заподозряха Бритни Спиърс в лъжа по повод на едно от твърденията й, свързано с опекунството на нейния баща, съобщи порталът TMZ. 

Миналата седмица певицата заяви, че през 2018 г. е била принудена да тръгне на европейско турне. Тя твърдеше, че попечителите й са я заплашили със съд, в случай че откаже гастролите, и я накарали да подпише документи, които я задължават да проведе поредица от концерти, пише "Монитор".

Източници, близки до попечителите на Бритни, обаче настояват, че истината е друга. Организаторите на турнето си спомнят, че певицата, внезапно осъзнавайки, че няма никакви планирани изяви за цялата 2018-а година, помолила мениджърите си да й уредят някакви гастроли. 

„Тя буквално ни умоляваше за европейско турне. Беше много притеснена и нееднократно ни телефонираше с молба да го потвърдим“, разказват източниците на изданието. 

Те добавят, че чак по време на гастролите Спиърс решила, че не й се занимава с това, и тогава измислила историята, че е била принудена да тръгне на турне.

По време на съдебно заседание миналата седмица Бритни Спиърс поиска да бъде освободена от опеката от страна на баща й Джейми Спиърс, която е в сила от 2008 г. 

Тогава Спиърс отбеляза, че не е господарка на живота си и има намерение да си върне правата, наричайки попечителството над нея „оскърбително“. 

Съдът обаче отхвърли искането на звездата. В материалите по делото се отбелязва, че тя е „практически неспособна да управлява своите финансови ресурси, да се противопостави на евентуални измами или неправомерни влияния“. Певицата може да подаде нов иск срещу баща си и екипа от попечители.