Жена беше арестувана, след като новородено бебе беше намерено мъртво на борда на пътнически самолет, съобщи Sky News. Индонезийската полиция задържа предполагаемата майка – Хани. На борда на самолет, кацнал на летището в Джакарта, е било намерено мъртвото бебе. Силите на реда задържаха малко по-късно майката, която е избягала и не е съобщила за детето.

Според разследващите 37-годишната жена тайно е родила по време на полета от Абу Даби към индонезийската столица. Жената от остров Ява се почувствала зле по време на полета и помолила пилота да кацне в Банкок.

Близо четири часа след излитането на самолета жената е започнала да кърви, което принудило пилота на самолета да поиска медицинска помощ. Жената е била свалена от самолета в тайландската столица. Тя обаче не казала, че вече е родила мъртво дете.

Бебето е било открито на борда на машината на „Етихад“ едва на летището в Джакарта. Хани е кацнала в Индонезия с по-късен полет и е била арестувана. Чистачки са открили бебето в една от тоалетните на самолета – увито в пластмасова торба. Полицията разкри, че от четири години Хани е работила като домашна помощничка в Абу Даби.