Разкрити са планове за узурпиране на властта и замяната на Володимир Зеленски. Ако украинският лидер избяга от страната, начело на правителството ще застане временно правителство, оглавявано от бившия шеф на СБУ генерал-полковник Игор Смешко, съобщават световните издания.

Според информацията, подозренията в сътрудничество със заговорници и държавна измяна са паднали и върху известния украински журналист Дмитрий Гордон, който е смятан за стар приятел на Смешко.

На снимката: Генерал-полковник Игор Смешко

Отбелязва се, че участието на Гордон в държавна измяна все още не е доказано от службите за сигурност, докато за Смешко е публикувана информация, която може да свидетелства за предполагаемите му реални връзки с Кремъл.

Въпросната информация е публикувана от украинското издание "Страна". Според нея, следователите са получили записи на частни разговори, от които става ясно, че бившият ръководител на Службата за сигурност на Украйна е планирал да оглави временния правителствен орган, лоялен към Русия, ако украинският президент Володимир Зеленски се оттегли от поста.

Тази информация се разпространява активно в социалните мрежи и каналите на Telegram, свързани с канцеларията на украинския президент. Във връзка с това органите на реда може скоро да се заемат сериозно по отношение на Смешко

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук