Тази вечер украинските въоръжени сили са нанесли нови успешни удари по Антоновския мост над река Днепър, разположен в покрайнините на Херсон.

Информацията за това се разпространява от очевидци в Telegram, като все още не е официално потвърдена, съобщава "УНИАН".

Според информацията, на моста е имало и оборудване за ремонт след предишни удари, което се е запалило в резултат на успешната операция с американската ракетна система HIMARS.

 

 

Освен това има съобщения за експлозии в близост до моста край Каховската ВЕЦ, който също свързва двата бряга на Днепър. 

 

 

Руските сили са извършили ракетно нападение срещу военни обекти във Виницка област, при което има пострадали.

Това бе съобщено на страницата на командването на ВВС на Въоръжените сили на Украйна във Facebook.

"Вечерта на 7 август руснаците "поздравиха" военновъздушните сили с професионалния им празник. За съжаление, имаме попадение на няколко ракети във военни обекти в района на Виница. Има пострадали. Видът на ракетите се установява от съответните служби", се казва в съобщението.

Командването добавя също, че "причините за повредата на системата за предупреждение за ракетно нападение се разследват".

Същевременно кметът на Харков Игор Терехов е съобщил за ракетни руски удари в Харков. Той пише за това в канала си в Telegram.

По-късно той уточнява, че руските сили са обстрелвали Киевския район на Харков, като по предварителни данни са ударили инфраструктурен обект.

"Засега със сигурност се знае за обстрела на Киевския район. Предварителната информация е за попадение в инфраструктурно съоръжение. Имаше поне седем експлозии", пише той в Telegram.

Засега няма информация за пострадали, добавя Терехов.

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук