Военните поразиха целта с оръжия, каквито досега не бяха виждани във въоръжените сили на Украйна. Журналистите предполагат, че това може да е американска мина, пише Фокус.

В мрежата се появи видео с унищожаване на руски щабни превозни средства на руската армия, но видеото е необичайно с това, че е унищожено с неизвестно оръжие. Това съобщава Defense Express.

всу уничтожили командную машину

Военнослужещите от 56-та отделна мотострелкова бригада показаха унищожаването на две щабни машини на противника. Връщали се от съвещание.

По неофициални данни в резултат на удара са загинали 6 офицери и петима войници. Изданието обърна внимание на факта, че ударът е нанесен с необичайно оръжие. Преди това не е било на въоръжение във въоръжените сили на Украйна.

Моментът, в който вражеският всъдеход е унищожен, е извършен от поразителен елемент, подобен на "ударно ядро" - това е поразителен елемент, ускорен до скорост от няколко километра в секунда. Вследствие на удара колата е унищожена, а втората се е обърнала, излитайки от пътя.

След от применения суббоеприпаса с ударным ядром
Това "ударно ядро" е характерно за високоточните 155 mm снаряди SMArt 155. Този ъгъл на атака обаче е различен, което може да означава, че са използвани друг тип боеприпаси.

Авторите на публикацията предполагат, че е възможно колата да е била взривена от американска мина M93 Hornet. Тя е била инсталирана в покрайнините на пътя, след което независимо открива приближаването на целта и стреля.


На втория кадър се вижда дим по ръба на пътя, което дава право да се предположи, че е била мина. Отбелязва се обаче, че поради особеностите на заснемането на видеото лявата страна на кадъра е записана по-късно от дясната. Това се дължи на факта, че камерата снима с честота 24-30 к/с. Взривът на ръба на пътя може да е станал по-късно от взрива във въздуха и да е негова последица.

Но срещу мината е фактът, че видеото показва появата на високотемпературен огън при задействане на боеприпаса, липсата на тороидален дим след задействане и насочена експлозия при попадение в целта. От това авторите не могат да дадат еднозначен отговор какъв вид оръжие е било. Може би говорим за нов вид оръжие, което все още не е публично обявено.


Превод: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук