Ким Кардашиян победи бившия държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън в тест за правни познания. PEOPLE съобщава, че риалити звезда се е изправила срещу адвокатката, завършила Харвард, в тест за закона, предава "Телеграф".

Битката на умовете и резултатите ще бъдат разкрити в новото шоу на Хилъри "Gutsy", което ще бъде пуснато по Apple TV+ следващия месец.

Въпреки че може да е било доста смело за Ким да се изправи срещу Хилъри, която беше първата жена партньор в адвокатската кантора Rose в Арканзас, преди да стане Първата дама, риалити звездата в крайна сметка я победи с 11-4.

Двете жени били разпитани за всичко - от използването на смъртоносна сила, въоръжен грабеж до законността на това кога самоотбраната е допустима.

Челси, дъщерята на Хилъри, намекна, че Кардашиян може да има несправедливо предимство, тъй като наскоро е учила и е преминала „бебешката летва“ (това е тест, който се дава след, като мине първата година на обучение по право) , докато майка й не била практикувала от години.

Представяме ти 200 лв. Бонус за Спортна efbet.com

Но въпреки това демократът каза, че загубата била „сърцераздирателна“.

Също така разкри, че докато Ким била нейното шоу, говорили главно за работата й с реформата на законодателството в затворите.

Хилъри каза: „Не сме я интервюирали за модата... многобройните й търговски направления... личния й живот. Интервюирахме я за това какво прави, за да помогне на хората, които са били несправедливо лишени от свобода.“

През последните няколко години 41-годишната звезда е яростна защитничка на реформата на наказателното правосъдие.

През 2018 г. Ким помогна за освобождаването на Алис Мари Джонсън, която беше осъдена на доживотен затвор за обвинения в наркотици, според CBS News.

През май същата година Ким се срещна с тогавашния президент Доналд Тръмп в Овалния кабинет, за да се застъпи за Алис да бъде помилвана.

Месец по-късно Алис беше освободена след 21 години зад решетките.