Рано тази сутрин украинският град Николаев отново беше разбуден от поредица от силни експлозии. На места стълбове гъст дим се издигнаха в небето. Очевидци твърдят, че те са в следствие на поредна руска атака и/или пък успешно изпълнената работа на ПВО, уточнява Obozrevatel.com.

Информацията бе потвърдена от местните власти – руските военни са обстреляли част от района, има удар по предприятието в областния център и разрушения на инфраструктурата в района. 

В мрежата се появиха кадри от съответните удари.

Според местните жители първите експлозии са се чули в града около 05:06 ч., а през следващите 25 минути са преброили поне десет.

Информацията бе потвърдена от кмета Александър Сенкевич в канала му в Telegram, отбелязвайки накратко, че в града е обявена въздушна тревога и се чуват експлозии. Хората бяха призовани да останат в убежища. 

Очевидци разпространиха кадри, на които се вижда как от града се издига плътен черен дим. Официална информация за евентуални удари от руска страна все още няма.

Ръководителят на Николаевската областна военна администрация Виталий Ким потвърди, че областният център е бил подложен на ракетни атаки от Русия сутринта. Информацията за пострадалите и последствията се уточнява.

БЛИЦ припомня, че тази сутрин имаше тежка бомбардировка на Одеса с много жертви,  France 24 каза истината за Лисичанск.

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!