„SKULL-BREAKER“ е поредната игра-предизвикателство, което се разширява със скоростта на светлината в социалната мрежа TikTok. Тя е изключително опасна и родителите основателно са загрижени.
Според видеоклипове, споделени онлайн, предизвикателството изисква трима души да застанат пред камера. Двамата, които стоят отстрани, скачат едновременно, след което се присъединяват към третия пубер, който трябва да бъде ударен в крака, за да загуби равновесие и да падне.
По време на това падане често се появяват наранявания на главата, оттук и името Skull-Breaker Challenge, разказва NBC 6.
.Много деца, предимно в тийнейджърските си години, са хоспитализирани, след като се заемат с предизвикателството, а паниката се разпространява в социалните медии.
 
Една майка написа във Фейсбук за последствията, които това предизвикателство имало върху сина й. Момчето загубило съзнание, когато паднало по гърба и главата. То бе откарано в болница, където го шили, диагностицирано е с нараняване на главата и загуби два предни зъба.Важно е с децата да се говори открито и да обяснява, да не се поддават на подобни предизвикателства, които могат да завършат трагично, съветват експертите. Засега се смята, че играта е тръгнала от Маями, САЩ.

Превод: БЛИЦ