Остават само няколко дни преди втория тур, а рейтингът на шоумена Владимир Зеленский, според последното проучване, проведено от Киевския международен институт по социология, е почти три пъти по-висок от този на Порошенко - 72,2% срещу 25,4%. Според експертите, в полза на Зеленски са неговото неучастие в корупционни скандали, както и фактът, че в Украйна са уморени от политиците на старата формация, олицетворение на която се явяват Петро Порошенко и Юлия Тимошенко.
В същото време от проучването става ясно, че  57,2% от гражданите смятат, че Зеленский ще спечели във втория тур. Други 28,7% не са решили или отказват да отговорят на този въпрос, а само 14,1% от анкетираните вярват в победата на Порошенко.

Социолозите също така са попитали участващите в анкетата какви действия очакват от президента през първите 100 дни от мандата му. Най-желаната стъпка за украинците е да се намалят комуналните такси (39,1%). Следват законопроектите за премахване на имунитета на депутатите, съдиите, президента (35,5%), както и започването или ускоряването на разследванията на престъпленията свързани с корупция (32,4%). На четвърто място е влизане в преговорен процес с Русия (23.3%).