17 са вече жертвите на китайския коронавирус, срещу който до момента няма лечение. Над 470 са регистрираните случая на смъртоносната зараза по света, съобщава „Сън“.
 
По последни данни, 471 души са заразени в Китай, четирима в Тайланд, двама в Хонконг и по един в САЩ, Тайван, Южна Корея и Япония.
 
Още днес вирусът -убиец може да бъде обявен за световна здравна криза, след като само за ден броят на заразените се увеличи с над 170.
 
Британски експерти твърдят, че е възможно вече 10 000 души  да са се заразили. Те предупреждават, че броят на смъртните случаи е колкото при епидемията от испански грип, който убил милиони след Първата световна война.
 
Световната здравна организация свиква кризисния си комитет спешна среща в Женева днес, за да реши дали да обяви световна кризисна ситуация, както направи при бума на ебола в Западна Африка през 2014-2015 година.
 
Китайските власти планират да сложат град Вухан, където избухна заразата под карантина. Жителите на 11-милионния град ще бъдат предупредени да спрат да пътуват и да избягват големите събирания на хора.

Превод и редакция: БЛИЦ