Жени на бойци от Ислямската държава са влезли в спор с журналисти, заявявайки, че терористичната групировка ще продължи да съществува, съобщават световните медии. 

По време на освобождаването на град Багуз на югоизток от сирийската провинция Дейр-ер-Зор джихадисти и съпругите им са били пренасочвани до специален лаегр, където е трябвало да бъдат наблюдавани от представители на американската коалиция. Евакуацията на мъжете, жените и децата е преминавала отделно и под надзора на кюрдските "Демократични сили на Сирия" ДСС.

През цялото време жените оказвали съпротивления и се държели агресивно. Те вдигали към небето показалец и крещяли: "Ислямска държава няма да изчезне! Алах е велик!" Освен това събували обувката си и я тикали към журналистите с викове: "По-добре ми снимай обувката, тя е по-добра от теб!"
В исляма да покажеш на някого обувка или да я хвърлиш към него, се смята за сериозно оскърбление.

На трети март стана ясно, че в сирийския град Багуз, който е разположен на практика на границата с Ирак, е бил ликвидиран Джамал Халед Масул, известен като Абу Халед ал-Ансари. Смята се, че той е бил заместник командир на силите на Ислямска държава в Рака, която бе негласно обявена и за столицата на терористите. 

Превод БЛИЦ