В Русия бяха потвърдени два случая на заразени хора с новия коронавирус. И двамата са граждани на Китай, съобщи руският вицепремиер Татяна Голикова, цитирана от световните медии. 

"Службите на Роспотребнадзор на територията на Русия са потвърдили за двама заразени от новия коронавирус - в Забайкалския край и в Тюменска област. Те се намират под строго наблюдение, изолирани са и им се оказва необходимата помощ. И двамата са граждани на Китай", каза Голикова, която е председател на щаба за предотвратяване на разпространението на вируса на територията на Русия.

Руското правителство подготвя проект за временно спиране на издаване на работни визи за китайски граждани, заяви още тя пред журналисти след заседание на оперативния щаб за контрол и предотвратяване на разпространението на новия коронавирус в Русия.

"Подготвяме проект за правителствено постановление за временна забрана за издаване на работни визи за граждани на Китай", каза Голикова и добави:"Започваме евакуация на нашите граждани от Ухан и Хубей. До края на днешния ден ще изясним, колко руски граждани се намират там. По предварителни данни в Ухан се намират 300 души, а в провинция Хубей те са 341."