Резултатите от кръвна проба на севернокорейски войник породиха съмнения, че режимът на Ким Чен-ун може да използва антракс като оръжие срещу враговете си, съобщава Sky news. В пробата на войник от Северна Корея, който по-рано през тази година избяга в Южна Корея, са намерени кръвни антитела антракс, което може да е индикация за мрачен сценарий – въоръжените сили на Пхенян възнамеряват да използват заразното заболяване като оръжие.

Властите в Южна Корея потвърдиха, че войникът – чието име се пази в тайна – може да е бил ваксиниран срещу антракс. Международната общност подозира Северна Корея, че разработва биологични оръжия.

По-рано през този месец японски медии съобщиха, че режимът на Ким Чен-ун е започнал изпитания за натоварване на антракс на междуконтинентални балистични ракети. Напрежението на Корейския полуостров остава високо.

През изминалите месеци Северна Корея извърши няколко ракетни и ядрени изпитания, които накараха Съединените американски щати да заплашат азиатската страна с пълно унищожение. Пхенян също отправи подобни заплахи към Вашингтон.