Американката от Калифорния, която преди дни роди осем близначета, имайки вече други шест деца, е заченала всичките си 14 деца чрез екстракорпорално оплождане.
При това тя не е омъжена, но е обзета от желанието да има деца, още откакто е била подрастваща. Това съобщи пред журналисти майката на жената Анжела Сюлейман. Тя разказа, че не е подкрепила решението на дъщеря си да се подложи на поредната процедура за екстракорпорално оплождане.
По думите на майка й Надя Сюлейман е мечтаела да има деца още като тийнейджърка, но поради запушване на маточните тръби не можела да зачене по естествен път. Това я отвело в клиниката по екстракорпорално оплождане, от чиито услуги се е възползвала няколко пъти, ставайки майка на шест деца /сега те са на 2 до 7 години/.
Както обикновено при екстракорпоралното оплождане са били получени повече ембриони, отколкото е било необходимо за имплантиране в матката. Останалите ембриони обаче били консервирани чрез криоконсервация. Не желаейки да ги унищожава, Надя решила да забременее още веднъж. Както разказа Анжела Сюлейман, ембрионите са били по-малко от осем, но някои от тях са се разделили в ранния етап от развитието си и жената родила осем бебета. Всичките й 14 деца са се появили на бял свят чрез оплождане със сперма от един и същи донор – по неизвестна причина Надя не желаела да се омъжва.
Бабата на осемте близначета добави още, че вече не са останали други замразени ембриони и тя се надява, че дъщеря й ще спре дотук, посочва ЛентаРу.
БЛИЦ припомня, Надя Сюлейман се надява да спечели милиони долари от известността си, съобщи британският в. “Таймс”. Майката-героиня иска 2 милиона долара, за да гостува в шоуто на Опра Уинфри през тази седмица. Тя смятала да даде още едно интервю - за Даян Сойер, водещата на “Добро утро, Америка”.
Сюлейман иска парите, за да може да отгледа спокойно 14-те си деца. Тя обаче няма адекватен отговор на въпроса защо е решила да роди толкова много деца, след като няма средства да ги гледа. Жената е безработна и живее в малка къщичка с 2 спални. Родителите й живеят при нея, тъй като заради фалит загубили своя дом. Родилката описва себе си като “професионален студент” и казва, че се издържа от помощи за безработица и за образование.
Остава неясно дали Опра Уинфри се е съгласила да плати крупната сума за интервю с многодетната майка, нито кога точно ще е предаването с нея.
Междувременно бабата на осемте близнаци иска да прати дъщеря си на психолог, защото според нея тя била обсебена от идеята да има деца. Дядото Ед пък смята да се върне в родния си Ирак и да работи като шофьор и преводач, за да помага в издръжката на семейството.
Самата Надя си няма съпруг или приятел. С последното си известно гадже се разделила преди 7 г., малко преди раждането на първото дете. Осемте близнаци са заченати ин витро. Предполага се, че за оплождането е използвана спермата на неин приятел, с когото се запознала в клиника за изкуствено оплождане. /БЛИЦ