В един от видеоклиповете, който уж показва "удар" по Кремъл, знамето на "атакуваната" сграда дори не се е разклатило.

Няма последствия от "удара" в центъра на Москва, каза в ефира на радио Донбас Реалии Юрий Игнат, говорител на командването на ВВС на въоръжените сили на Украйна. "Така може да се каже на пръв поглед, че е било - очевидно НЛО, нали знаете. Не мога да кажа директно, че изобщо се е случило, колко е ефективно. Знамето се вижда там, на това видео, дори не помръдва  и няма никакви последствия“, каза той пред УНИАН.

Според Игнат по този начин Руската федерация може да се опита да представи Украйна като агресор. „Е, ако по този начин Русия се опитва, добре, това е мое лично мнение, ... да покаже някаква ескалация от страна на Украйна, агресивни действия, тогава Русия винаги прави това, постоянно обвинява. Те дори казват, че ние сме в нашите жилищни сгради, изстрелваме нашите ракети. Всъщност това е точно вариантът тук", каза той.

Игнат предупреди, че руската страна е способна да извърши някаква провокация. „Струва ми се, че над самия център... на столицата, над сградата, където седи президентът, диктаторът, се случват такива странни неща. Е, за мен това изглежда най-малкото странно... възможно е да очаквайте някаква провокация от тяхна страна“, каза говорителят.

Мрежата съобщи, че през нощта на 3 май в Москва са се чули експлозии. По-късно се появи видео, на което се вижда дим над Кремъл.

Администрацията на руския диктатор Владимир Путин твърди, че Украйна е "атакувала" Кремъл с дронове и това е "опит за убийство" на лидера на руснаците. От Кремъл добавиха, че два дрона са били извадени от строя и няма жертви. Руската страна отбеляза, че Путин не е бил в Кремъл по време на "атаката".

По-късно прессекретарят на президента на Украйна Владимир Зеленски Сергей Никифоров заяви, че задачата на Украйна по време на войната с Руската федерация е освобождаването на окупираните територии, а не атаките срещу Москва.


Превод: БЛИЦ