Легендарният рокаджия Ози Озбърн не желае да му се казва къде да изнася концертите си. Вокалистът на Black Sabbath от 70-те години на миналия век е завел дело срещу компания на милиардера Филип Аншуц заради сделка, която го задължава да пее в зала Стейпълс сентър в Лос Анджелис по време на американското си турне, ако следващата година иска да се изявява в зала O2 Арена в Лондон. Аншуц притежава и двете зали, предава profit.bg.

69-годишният Озбърн твърди, че жалбата му срещу Anschutz Entertainment Group (AEG) е заради това, че обвързването му с ангажимент за концерт в Стейпълс сентър представлява “крещящо антиконкурентно поведение.”

Озбърн иска да изнесе концерт в зала O2 по време на последното си световно турне “No More Tours 2.” O2 е единствената подходяща зала за голям рок концерт в Лондон, но в Лос Анджелис има и други големи зали, в които Озбърн  може да се изявява, се казва в жалбата.

В своето групово дело Озбърн иска да представлява всички изпълнители, които са принудени от AEG да се ангажират да свирят в Стейпълс сентър, ако преди това са изнесли концерт в O2.

“За това съдебно дело няма никакво основание и ние ще се борим с него,” заяви Джей Марсиано, председател на и главен изпълнителен директор на AEG Presents. “Приветстваме един по-внимателен поглед върху пазара на събития на живо и по-конкретно нашите практики и тези на конкуренцията”, каза още Марсиано.