Четвърти случай на новия коронавирус е регистриран в Гърция, съобщи говорителят на гръцкото министерство на здравеопазването проф. Сотирис Циодрас, предаде телевизия Скай.

Новорегистрираният случай е 36-годишна гъркиня, която е пътувала в Италия. Тя има леки симптоми и е изолирана в болница в Атина.

Първият случай в Гърция беше установен в сряда у завърнала се от Италия 38-годишна жена от Солун. В четвъртък с вируса бяха диагностицирани детето на солунчанката и млада жена от Атина, която също е пътувала в Италия.

Досега Гърция официално беше регистрира три случая на коронавирус до четвъртък, един в Атина и два в Солун, принуждавайки властите да отменят всички празнични дейности, свързани с Карнавала или Апокрисите, добавя greekreporter.com.

В момента млада жена е  хоспитализирана в атинска болница,  а  двама пациенти, майка и дете,  са в здравното заведение AHEPA в Солун. Всички се казва, че страдат от леки симптоми на коронавирус.

Двете пациенти в Атина и 38-годишната жена от Солун неотдавна са посетили Северна Италия, където до края на четвъртък са починали 17 души.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ